PORT ÅS

Kittost med tvättad yta, Ystad på pastöriserad komjölk från Torsta, en av de första KRAV-certifierade gårdarna i Jämtland. Denna ost började göras på Rösta mejeri 1996, numera Eldrimner, för ca 20 år sedan, av Claes och Kerstin Jürss som numera driver populära Jürss Mejeri i Hälleforsnäs. Port Ås fortsatte att ystas av i Rösta mejeri av Stefan Lind och Ida Olofsson, och prisades med flera medaljer i SM för mathantverk. Port Ås har inte tillverkats för försäljning på ca 13 år och det är med stor vördnad och glädje vi försöker återskapa Port Ås till våra kunder.

QLOUMI

Grillost av halloumikaraktär, ystad på pastöriserad komjölk från Torsta, en av de första KRAV-certifierade gårdarna i Jämtland. Osten har fått namnet QLOUMI vilket är baserat på ordet KU som är KO på jämtska. [kulomi].

Du har som kund möjlighet beställa din Qloumi med just din favoritkrydda. (minibeställning 1 kg)

OSTERIANS JÄMTE

En semihård källarlagrad ost. Ystad på pastöriserad komjölk från Torsta, en av de första KRAV-certifierade gårdarna i Jämtland. De första 2 veckorna tvättas ostarna i saltvatten o vänds varje dag! Därefter flyttar dom till sin egen trälåda i jordkällaren. Ostarna ligger på halmen i lådan o vänds 1 gång i veckan och får där en fin blomstrande yta!

MARKISINNAN

En mjuk kittost av Münsterkaraktär. Ystad på pastöriserad komjölk från Torsta, en av de första KRAV-certifierade gårdarna i Jämtland. I slutet av mognadslagringen penslas osten med Alsacevin.

BARKOST

En kittost formad i granbark. Osten värms i ugn ca 10 minuter och 180 grader tills den smälter. Barkosten äts på samma sätt som en ostfondue. En trevlig förrätt/dessert eller tilltugg till en vinkväll.

BELLAS BLÅ

Ädelost av pastöriserad getmjölk från Välje Getgård.

KÄLLARLAGRAD CAPRIN

Lätt lagrad hårdost av pastöriserad getmjölk från Välje Getgård. Caprin utvecklades under 1970-talet på Ramsele Getgård