QLOUMI

Grillost av halloumikaraktär, ystad på pastöriserad komjölk från Torsta, en av de första KRAV-certifierade gårdarna i Jämtland. Osten har fått namnet QLOUMI vilket är baserat på ordet KU som är KO på jämtska. [kulomi].

Du har som kund möjlighet beställa din Qloumi med just din favoritkrydda. (minibeställning 1 kg)

PORT ÅS

Kittost med tvättad yta, Ystad på pastöriserad komjölk från Torsta, en av de första KRAV-certifierade gårdarna i Jämtland. Denna ost började göras på Rösta mejeri 1996, numera Eldrimner, för ca 20 år sedan, av Claes och Kerstin Jürss som numera driver populära Jürss Mejeri i Hälleforsnäs. Port Ås fortsatte att ystas av i Rösta mejeri av Stefan Lind och Ida Olofsson, och prisades med flera medaljer i SM för mathantverk. Port Ås har inte tillverkats för försäljning på ca 13 år och det är med stor vördnad och glädje vi försöker återskapa Port Ås till våra kunder.

OSTERIANS JÄMTE

En semihård källarlagrad ost. Ystad på pastöriserad komjölk från Torsta, en av de första KRAV-certifierade gårdarna i Jämtland. De första 2 veckorna tvättas ostarna i saltvatten o vänds varje dag! Därefter flyttar dom till sin egen trälåda i jordkällaren. Ostarna ligger på halmen i lådan o vänds 1 gång i veckan och får där en fin blomstrande yta!

INGA-MÄRTA

Hårdost av pastöriserad getmjölk från Välje Getgård, Osten har fått sitt namn från vår fantastiska släkting, som var en jordbrukarkvinna från Hölje i Lit som vi valt att hedra för hennes slit och goda sinnelag för djur & natur.

BARKOST

En kittost formad i granbark. Osten värms i ugn ca 10 minuter och 180 grader tills den smälter. Barkosten äts på samma sätt som en ostfondue. En trevlig förrätt, dessert eller tilltugg till en vinkväll.

MARKISINNAN

En mjuk kittost av Münsterkaraktär. Ystad på pastöriserad komjölk från Torsta, en av de första KRAV-certifierade gårdarna i Jämtland. I slutet av mognadslagringen penslas osten med Alsacevin.

JONNY THE KITT

Hårdost av pastöriserad komjölk från Torsta i Ås med en yta av Jemtehed & Brandes Johnny Quad en qvadrupel öl som passar utmärkt att borsta ytan av osten eftersom den är smakrik, mustig. Efter tillverkning borstas ostarna som ligger på ohyvlad gran i en temp av 14 grader och hög luftfuktighet med ölet varje dag i ca 3 veckor. Därefter källarlagras den i minst 4 månader innan försäljning till kund. Osten är döpt av Jesper Jemtehed.

KÄLLARLAGRAD CAPRIN

Lätt lagrad hårdost av pastöriserad getmjölk från Välje Getgård. Caprin utvecklades under 1970-talet på Ramsele Getgård

BELLAS BLÅ

Ädelost av pastöriserad getmjölk från Välje Getgård.

INGMO

Är en ide efter den fantastiska Ingmo D Amario som tidigare drev Ingmos Naturprodukter här i Jämtland, hon är en legend och inspiration för många mathantverkare med sitt intresse och kunnande för bland annat ätbara växter. En av Ingmos favoritväxter är just fjällkvanne därav vill vi hylla henne med denna ost. Ingmo F

finns i begränsad upplaga eftersom fjällkvannen inte finns i mängder.