Ingela

Jag har den stora glädjen att få ysta på en fantastisk fin komjölk från Torstas kravmärkta gård.

Med ny inspiration & kärlek inleder jag min nya Osteria. Började min ostresa på Eldrimner 2009. En fantastisk utbildning som lärde mig att våga & tro att just jag kunde göra en god ost. Resultatet utmynnade i Tivars Gårdsmejeri som startades från grunden och redan 2011 fick vi fina utmärkelser för våra ostar på SM i Mathantverk. Vid årsskiftet 2014 avslutade jag mitt arbete med Tivars och i fantastiska lokaler på Eldrimner i Ås fortsätter nu min resa!

Kontakt: ingela@osterianafjemtland.se
Mobil: 070-280 01 01

Anita

Jag är nyexaminerad mejerist med en stor passion för getter och getmjölk

Välkommen till Anita, Osterian af Jemtlands nya samarbetspartner. Anita kommer att göra ost på fin getmjölk från Välje getgård i Kläppe, som ligger i Åre kommun. Anita har nyss avslutat sin ett år långa yrkesutbildning på Eldrimner och är nu färdig mejerist. Med stor passion och intresse för getter och getmjölk ser Osterian detta samarbete som en fantastiskt tillgång.

Kontakt: anita@osterianafjemtland.se
Mobil: 070-240 15 93

Torsta

Kunskapscentrum för de gröna näringarna

Torsta är ett kunskapscentrum för de gröna näringar. Här finns utbildningar och kurser för både unga och vuxna som leder till jobb. Torsta arbetar med företags- och landsbyggdsutveckling samt erbjuder god mat och konferensmöjligheter i lantlig miljö.

www.torsta.se

Eldrimner

Nationellt resurscentrum för mathantverk

Eldrimner, Nationellt resurscentrum för mathantverk, hjälper mathantverkare – i starten såväl som i utvecklingen av företag – genom rådgivning, kurser, studieresor, utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte, allt för att det svenska mathantverket ska blomstra.

www.eldrimner.se

Välje Getgård

Leverantör av getmjölk