Våra Ostar
Ostarians Jämte
En semihård källarlagrad ost.Gjord av obehandlad komjölk från Backens gård i Ås.
De första 2 veckorna tvättas ostarna i saltvatten o vänds varje dag! Därefter flyttar dom till sin egen trälåda i jordkällaren. Ostarna ligger på halmen i lådan o vänds 1 gång i veckan och får där en fin blomstrande yta!
Ostarians Barkost
Barkosten har sitt ursprung från medeltiden. Om det var Frankrike eller Schweiz som var först med barkosten finns det ej någon dokumentation om. Förmodligen var det ett bra sätt att forma och lagra ostarna på. Vacherin du haut-dobs heter fransmännens variant & Vacherin mont d’or det Schweiziska exemplaret. Barkosten tillverkas på olika sätt i Sverige och skiljer sig en hel del från den franska/Schweiziska tillverkningen.
Ostarians Idunn
En mjuk kittost gjord av opastöriserad mjölk från Ås.
Ostarians Salladsost
Gjord av pastöriserad Ekologisk mjölk från Torsta i Ås.
Ostarians färskost – Kallrökt lax
Gjord av pastöriserad Ekologisk mjölk från Torsta i Ås.
Ostarians färskost – Varmrökt älg & pepparrot
Gjord av pastöriserad Ekologisk mjölk från Torsta i Ås.
Ostarians Halloumi
Gjord av pastöriserad Ekologisk mjölk från Torsta i Ås.